Afdeling

Research & Development

De afdeling Research & Development houdt zich bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van innovatieve instrumenten en technologieën voor OEM-partners van Spark. Hierbij gaat het om geautomatiseerde laboratoriuminstrumenten voor de analytische en chemische markt. De afdeling werkt in multidisciplinaire teams, onder begeleiding van projectmanagers. Medewerkers worden uitgedaagd om mee te denken op elk vlak en om buiten hun eigen comfort zone te treden. Dat zorgt voor betrokkenheid, creativiteit en pro-activiteit in het team. Het wordt gewaardeerd en gemotiveerd om samen te werken, waarbij iedereen zijn eigen verantwoordelijkheden heeft en neemt.

 

Meer over R&D

Sample preparation instruments

Werktuigbouwkunde

Klanteisen en –wensen omzetten naar productrealisatie, dat is een belangrijke verantwoordelijkheid van de afdeling Wektuigbouwkunde. Medewerkers worden voortdurend uitgedaagd om functionele eisen te vertalen naar mechanische en mechatronische functies in de analytische instrumenten die Spark ontwikkelt.

Electronica & software

De intelligentie van een instrument wordt gerealiseerd door de elektronicagroep. Zij ontwikkelen de electronica en embedded software van onze instrumenten. De embedded software bevat de gehele aansturingslogica en vertaalt opdrachten van de computer in bewegingen in het instrument. Aansturen van motoren, uitlezen van sensoren en communicatie met andere systemen is waar het hier om draait. Medewerkers vertalen productspecificaties in hardware en software, specifiek voor ieder instrument.

products spark holland
SH-LR-1640

Analytical research

Medewerkers van Analytical research werken voornamelijk in het laboratorium. Op basis van klantspecifieke input onderzoeken zij waar producten aan moeten voldoen, zowel op technisch, analytisch als chemisch gebied. Vervolgens wordt een prototype gebouwd en getest.

Kom ook werken bij Spark!

Bij Spark Holland zijn we altijd op zoek naar getalenteerde professionals met passie voor hun vak! Kijk daarom hier bij onze vacatures of stuur een open sollicitatie.

Waar een klein land groot in kan zijn

Met dertig jaar continue innovatie heeft Spark Holland een reputatie gevestigd als toonaangevende leverancier van technologie voor precisieinstrumenten voor laboratoria. Vooral op het gebied van monstervoorbereiding en online SPE is Spark Holland altijd een voorloper geweest met een uitgebreide lijst aan innovaties en patenten. En die lijst zal alleen maar blijven groeien!

Sparkers aan het woord

Gertjan Rocks - Manager Software and Electronics - Spark Holland

Gertjan Rocks

Manager Software and Electronics
“Hoe complex het probleem ook is, wij vinden altijd een innovatieve oplossing.”
Edwin Görtz - Service Engineer - Spark Holland

Edwin Görtz

Service Engineer
“Altijd net dat extra stapje zetten voor de klant, dat is typisch Spark Holland!”
Lisa Hoge - Accountmanager - Spark Holland

Lisa Hoge

Accountmanager
“Het onderhouden van internationale relaties maakt ons heel interessant.”